Mine akvarier

Jeg har i øjeblikke 2 akvarier med Tanganyika cichlider. De er henholdsvis 85l og 63l. Begge akvarier er lavet af Akvastabil.

85 l akvarie

I mit 85 l akvarium har jeg i øjeblikket 6 Julidochromis transcriptus hvoraf 2 er eget opdræt. Akvariet er udstyret med en Fluval 2 pumpe som yder ca. 360l/t, desuden er der et Jäger varmelegeme på 75 W. Temperaturen i akvariet er 26 °c.

Akvariet er indrettet med en baggrund, bygget af flamingo, og stensætning langs hele baggrunden. De mange sten giver gemmesteder til alle fiskene, hvilket gør fiskene mere trygge. Jeg havde frygtet kampe mellem de 3 største transcriptusser, men har kun observeret enkelte små udfald. Alle fiskene er aktive, har hele finner og viser tydelige farvetegninger.

I mit andet akvarium går der 4 Altolamprologus compressiceps og 2 Ancistrus maller. Mallerne har tidligere været i hver sit akvarium, men for at give transcriptusserne optimale betingelser for at yngle fjernede jeg den malle som var i akvariet. Allerede 2 dage efter mallerne blev sammenført passede hannen æg, og siden har der været nyt yngel ca. hver fjerde uge. Men man skal være hurtig, for der går ikke mange dage fra klækning til ungerne er spist af Altoerne.

Locations of visitors to this page