Lav en baggrund

Hvis man ønsker en baggrund i sit akvarium er det ikke nødvendigt at ofre flere tusinde kroner. Man kan selv lave en baggrund for billige penge, og så bestemmer man også selv hvordan den skal udformes. Min baggrund er lavet af en flamingoplade, tykkelse 50mm, og beklædt med Alfix.

For at lave en baggrund skal du bruge følgende:

  • Flamingoplade
  • Alfix flisemørtel
  • Pensel
  • Hobbykniv

Først skal flamingopladen skæres til så den passer til akvariet. De indvendige må på akvariet kan findes med en snor, som efterfølgende måles. Når pladen er skåret til så den passer i akvariet er det tid til at være kreativ. Nu skal pladen skæres til så klipper og rødder fremtræder. Dette gøres lettest ved at bruge en hobbykniv med et langt og let bøjeligt blad.

Da det sviner en del at arbejde med flamingo kan det anbefales at have en affaldspose, til de store stykker klar, mens en støvsuger er uundværlig til at tage de små stumper.

Når baggrundens form er tilfredsstillende er det tid til at "male" den med Alfix. Alfix'en blandes som beskrevet på pakken, det kan dog anbefales at lave blandingen så tynd at det er til at påføre med en pensel.

Baggrunden skal have 2 til 3 lag Alfix, for at undgå at man kan se flamingostrukturen gennem Alfix'en og for at opnå total dækkeevne. Alfix'en har en meget mærkegrå farve inden den er hærdet. Efter hærdning får den anvendte Alfix en lysegrå farve, som kan sammenlignes med beton.

Locations of visitors to this page