Aqua Computer

Så skal der leges med vandkøling. Maskinen er en Pentium 150MHz med 32MB ram og 1,7GB harddisk. Grafikkortet er et Trident med 1MB ram, PCI. Lydkortet er naturligvis et Soundblaster 16, ISA.


Der er købt forlænger kabler til VGA, PS/2 og lyd. Ikke just billigt, men skidt, det skal nok blive sjovt at bygge maskinen.


Jeg fik maskinen med Windows 95, men det er skiftet til Windows 98 SE. Planen er at maskinen skal bruges til alle de gamle spil, som man næsten har glemt. Der skal bl.a. disse på maskinen:


  • Dynablaster
  • Testdrive 1
  • Wolfenstein 3D
  • Doom
  • Descent

Software installeres

Software installeres

Der skal lige installeres Windows og spil, da den endelige maskine hverken skal have netkort, floppydrev eller CD/DVD drev.

Lydkortet trimmes

Lydkortet trimmes

Da jeg kun skal bruge Line-Out på lydkortet vælger jeg at fjerne de andre stik. Diverse jumper stik klippes også ned, da de heller ikke skal bruges.

Grafikkortet trimmes

Grafikkortet trimmes

Nu er det grafikkortet der kommer under kærlig behandling. Sikke mange stik der ikke bliver brugt.

Grafikkortet trimmes

Grafikkortet er trimmet, de stik var jo totalt unødvendige. Tror jeg nok...


Jeps, de var unødvendige, maskinen er testet og virker stadig.

Bundkortet skal også trimmes

PCI port er ved at forsvinde

Så skal bundkortet have den store tur. Jeg har ikke behov for tre PCI porte, og der ser så rodet ud med alle de porte som man alligevel ikke bruger. Det er ikke kønt mens der arbejdes, men det skal nok blive flot.

Første stik er fjernet

Sådan ser det ud når en PCI port er fjernet. Sagde jeg ikke at det ville blive flot?


Bundkortet er testet, og det virker stadig. Så nu skal den sidste overflødige PCI port og 3 overflødige ISA porte fjernes.

Arbejdet fortsætter på bundkortet

Flere stik forsvinder

Så forsvandt det sidste PCI, COM1, COM2, floppy, printer og sekundær IDE stik.

ISA porte

ISA porte

Det værste er tilbage: ISA, og hele tre styk skal væk.


One down... two to go.

Skrald

Utroligt så meget 3 ISA og en enkelt PCI porte fylder nå de bliver klippet i små stykker.

Overblik over arbejdet

Overblik 1

Så er jeg næsten færdig med bundkortet. Mangler lige at klippe et par jumpere, stik til LEDs højtaler, reset osv. Desuden er der lige et par hundrede ben der stritter lidt for meget på bagsiden, så de skal også trimmes. De røde markeringer viser hvor jeg har fjernet stik og porte.

Overblik 2

Samme billede som ovenfor, uden markering over hvad der er fjernet


Tror lige det er bedst jeg tester bundkortet for at se om det stadig virker

Det virker sgu, men jeg mangler stadig at rense bagsiden for et par hundrede ben inden bundkortet er klar til overfladebehandlingen.


Der var jeg så lidt for optimistisk. Et ISA stik har 98 ben og et PCI stik har 120 ben. Oveni kommer så ben fra RAM jumpere og andre komponenter. Så et par hundrede bliver vist til ca. 1000 styk, men pyt, det gør det kommende arbejde lettere når de er væk.


Overblik 2

Færdig.... Det håber jeg aldrig jeg skal gøre igen. Der er ikke rigtig noget at vise, da det eneste der skete var at der blev fjernet 1000 styk ½mm lange metalstumper. Men du kan da lige se hvor meget 1000 metalstumper fylder.


Lakering af hardware

Næste trin er lakering af grafikkort og lydkort. Det giver en kanon effekt at lakere hardwaren, da det hele kommer til at skinne samtidig med at farverne træder tydeligere frem. Som en lille bonus kan man efter lakering også tørre hardwaren af med en støvklud, så ikke mere nusset hardware.

Grafikkortet

Grafikkortet har fået en gang lak på "bagsiden".


Lydkortet

Gav lydkortet en gang lak på "forsiden".


Efter 8 timer er lakken på bagsiden af grafikkortet næsten "fingertør", mens lakken på lydkortet, stadig er meget våd, da laget er tykkere end på grafikkortet.

Ram til tørre

Glemte at fortælle at ram-modulerne, fire styk, også fik en gang lak. Har lige testet maskinen. Efter at Windows frøs under opstarten blev jeg lidt bekymret, men en tur i fejlsikker tilstand hjalp på humøret. Har da også fået liv i dyret på almindelig vis, så jeg fortsætter med lakeringen. Har fundet en dobbelt 80mm bordblæser frem, som gerne skulle mindske tørre tiden betydeligt.


Fire ram-moduler ligger til tørre.

Så er grafikkortet og lydkortet måske færdige. Jeg tror de fik det sidste lag lak her til aften, det ved jeg mere om i morgen.


Ram modulerne har krævet meget mere arbejde end forventet. Den ene side er færdig, så jeg er begyndt på den anden side. Problemet er at lakken løber, så der må ikke komme meget lak på, hvis de skal kunne komme i soklerne igen.


Bundkortet har fået et par lag, men der er jo mange ting der stikker op, så det kommer også til at tage lidt tid. Samtidig skal jeg prøve ikke at spilde lak ned i de porte jeg skal bruge.


Nu skal jeg også snart til at overveje hvad jeg gør med strømforsyningen. Der er et par muligheder, men har ikke helt besluttet mig. Mangler også en holder til harddisken, men der har jeg vist passende liggende jeg kan bruge.


Bundkortet har fået et par lag

Bundkortet har fået et par lag. Har lige købt en bøtte lak mere, da den anden var ved at blive lidt for tyktflydende. Det er fint til rammoduler og komponenter hvor lakken vil glide af, men til store flader er det ikke så velegnet.


Strømforsyningen får længere kabler

Strømforsyning med lange kabler

Så blev strømforsyningen lavet. Kablerne til bundkortet er forlænget med 1 meter, og kablet til harddisken er forlænget med 1,5 meter.


Da det er en AT strømforsyning var der kun 12 kabler der skulle forlænges. Af hensyn til den senere montering er der ved strømforsyningen indsat molex stik, så stikket til bundkortet kan være monteret uden at strømforsyningen hænger ved.


Så begynder samlingen

Så begynder samlingen

Endelig er det tid til at samle delene. Der er dog stadig en del arbejde, da bagsiden af bundkortet mangler en del, men det må vente til ram, grafikkort og lydkort er monteret for at der ikke løber lak ned i stikkene.


Kabler bliver monteret

Så begynder samlingen

Så er det tid til at montere kablerne. Kablerne er sikret med epoxy, samlingerne bliver efterfølgende forseglet med lak.


Work in progress

Så begynder samlingen

Så er samlingerne ved ram, grafikkort, lydkort, IDE kabel og kabler til skærm, mus og tastatur ved at være færdige. Bunden mangler stadig, så der er mindst en uge til jeg kan teste svinet.


Bunden lakeres

Lakering af bunden

Så bliver bunden forseglet.


Close up af CPU

Close up af CPU soklen efter tre lag lak.


Holder til harddisk

Montering af harddisk

For at harddisken kan komme af med varmen monteres den i et par aluminium vinkelprofiler som monteres på en aluminiums plade. Der er smidt et par lysdioder på, bare for at der er et eller andet der lyser.


Plexikasse til harddisk

Harddisken placeres i en kasse af plexiglas, som er blevet "frostet". Bunden af kassen er aluminiums pladen, så varmen kan ledes væk. Silikonen ødelægger frosting effekter i samlingerne.


Så skal hardwaren lige vaskes

Så får den et bad

Nu er jeg næsten færdig med maskinen, og det er på tide at få vasket svinet, så den er fin og ren til den store dag.


Så får den et bad

Der var faktisk ikke de store problemer, den var helt rolig :-) Sikkert fordi den ikke blev vasket med shampoo.


Så skal den tørre

Jeg havde ikke lige et håndklæde til den, så den får lov til at lufttørre.


Den endelige opstilling

Hardware i akvarie

Så er hardware placeret i kabinettet. Jeg er en kylling, så jeg lader strømforsyningen stå ved siden af akvariet.


Hardwaren er vist våd

Hvad er et akvarium uden vand?


Hardwaren er vist våd

Lige et billede mere inden jeg tænder og se om jeg har spildt et utal af timer.


Resultatet

Svinet virker sgu ikke helt perfekt.


  • Strømforsyningen køre fint
  • Num Lock på tastaturet virker
  • Kassen til harddisken holder tæt
  • LEDs i harddisk kassen lyser som de skal
  • Skærmen får ikke noget signal... LORT

Nå jeg skal have hardwaren tørret, og så prøver jeg med luftkøling. Alt det vandkøling er noget besværligt pis! Men jeg har stadig en lille maskine stående, så mon ikke jeg giver vandkøling en chance igen når skuffelsen har fortaget sig.

Et lille videoklip:

Videoklip - FTP

Videoklip - FTP, komprimeret zip fil

9 timer senere

Tja.. Der gik ikke lang tid før tankerne vandrede og man kiggede på hvad man havde liggende af reservedele som sikkert ikke kommer i brug igen. Har kig på en Celeron 400MHz SEC monteret på et Asus P2B med 128MB PC133 ram. Grafikkortet bliver enten et Diamond Viper V550 Riva TNT 16MB AGP eller et eller andet skod PCI kort jeg har liggende. Harddisken bliver nok en på 2GB. Lydkortet bliver et Creative CT4810.

Jeg troede jeg havde smadret Asus P2B bundkortet, da det ikke blev vist billede på skærmen efter jeg havde klippet stik af bundkortet, så det røg ud. Det var nok lidt for hurtigt jeg afskrev bundkortet. Det viste sig at skærmen er lidt ustabil, og ikke altid reagere på signalet fra bundkortet. Nå, så bliver det en Duron 700MHz der bliver brugt i stedet.


Det ser ikke ud til at blive Diamond kortet, der er revet en lille dims af, så det virker sikkert ikke, ellers er der kun 15MB på kortet .

Diamond kortet virker, så det bliver brugt til Version 2.


Så er jeg i gang med Version 2

Til toppen af siden

Locations of visitors to this page