Lysende fødder til kabinettet

Sunbeam har lavet nogle lysende fødder, men hvorfor betale en mindre formue når et udmærket alternativ kan lave yderst simpelt, og billigt.

Materialer

Så er der målt op

Til dette simple mod skal der bruges plexiglas, 5mm, lidt ledning, nogle lysdioder samt et par modstande og lidt lim. Desuden kan man med fordel købe nogle filtpuder for at skåne gulvet. Først skal plexiglasset skæres til. Jeg benyttede en fin takket løvsav, så der var en del arbejde med filen for at få kanterne til at passe til foden.

Placering af lysdioder

Så er der skåret ud til lysdioder

Da jeg brugte 5mm plexiglas er der ingen problemer med lysdioderne, som også er 5mm. Udskæringen til lysdioderne er lavet så alle kanterne på foden stadig kan limes sammen med plexiglasset, og der er også lidt plads til ledningerne. På trods af at lysdioderne er rettet fremad så lyser "hælen" også op, dog ikke så kraftigt som foran lysdioderne.

Lysdioder i foden

samling af lysdioder og modstand

Da der ikke er meget plads i plexiglasset til lysdioder og modstande har jeg valgt denne opstilling. Da lysdioderne har et lille strømforbrug er der ingen problemer ved at benytte 1 modstand til 3 lysdioder.

Samling af foden

lysdioderne er monteret

Så er lysdioderne limet fast til plexiglasset, og den sorte fod er klar til at blive limet fast til plexiglasset. Først skal lysdioderne dog testes, da det er yderst besværligt at skifte lysdioder eller lave en ny lodning når foden er monteret. Der mangler også at blive skåret et hak i plexiglasset, da det ellers ikke er muligt at skrue fodens holder fast til kabinettet.

Så er der lys

Det virker

Jeg skulle lige se hvordan effekten af lysdioderne bliver, og jeg blev ikke skuffet. Faktisk behøver man ikke bruge 3 stk. 7200mcd lysdioder. Hvis jeg skal lave nye fødder på et tidspunkt, vil jeg nok kun bruge lysdioder på ca. 1000 til 1500mcd.

Så er foden færdig, næsten

Nu ligner det noget

Sådan vil det færdige resultat blive, men husk at holderen til foden skal ind i foden inden foden limes fast til plexiglasset. Desuden mangler det at bores hul i fodens holder og kabinettet så der kan trækkes ledninger fra foden til en molex stik. Hullet skal lave så centralt som muligt, så ledningerne ikke beskadiges når fødderne drejes.

Resultatet

Så er de monteret
Er nærbillede
lidt dunkel belysning
Lige et sidste i mørke

Så afslutter jeg lige med et par billeder af det endelige resultat.

Til toppen af siden

Locations of visitors to this page