Der skal være styr på de cd'er

Under forberedelserne med min "transportable" kuffert computer blev jeg opmærksom på at disse aluminiums kufferter er perfekte til cd'er. Der er plads til 3 rækker og højden er også tilpas, så de ikke roder rundt under transport.

Materialer

Det er alt der skal bruges

Det er begrænset hvad der skal bruge for at lave kufferten. En kuffert noget plexiglas og noget lim, er alt der behøves. Limen jeg bruger er en to komponent epoxy, og et par vatpinde er perfekte pensler. Hvis ikke plexiglasset er skåret til der hvor du køber det skal du også bruge en fin takket sav.

Placering af CD'er

Der er plads til 3 rækker

Den optimale placering af cd'erne er tre korte rækker, men hvis man vil kan man også vælge to lange rækker, men så bliver rækkerne lidt for brede til min smag. Desuden er det mest logisk at man kan bladre i cd'erne uden at skulle vende kufferten, så valget faldt på tre korte rækker.

Hvor mange kan der være?

Der kan være mange plastlommer

Det er altid rart at vide hvor mange cd'er man har plads til, så jeg prøvede lige at lave en række med almindelige covers og med plastlommer. En række har plads til 25 almindelige covers, eller 120 plastlommer med ca. 180 cd'er. Så en kuffert kan indeholde 75 almindelige covers eller 360 plastlommer med ca. 540 cd'er.

Så skal der saves

Opmåling af plexiglas

Inden der saves skal der lige markeres hvor stor skillevæggene skal være. Her skal man være opmærksom på at kufferten ofte er lidt buet, men hvis vi laver skillevæggene lidt for store vil de trykke kufferten på plads. Hvis de er for store er det heller ikke noget problem at slibe dem til.

Placering af skillevægge

Placering af skillevægge

Inde limen blandes skal vi lige markere hvor skillevæggene skal være. Det er 12mm luft mellem plastlommerne, så midten markeres lige med en tusch. Dernæst skal vi lige se om der er plads til skillevæggene, eller om der skal files lidt.

Bunden buer

Der skal trykkes i ca. 15 minutter

Inden limen blandes skal beskyttelsesfilmen pilles af plexiglasset, og så er vi klar til at lime. Men da bunden i kufferten også buer og jeg ikke gider at trykke skillevæggene på plads i ca. 10 minutter har jeg bruge en håndvægt til at klare den del af arbejdet. Limen placeres i bunden af kufferten og plexiglasset trykkes ned. Når bunden er limet giver jeg også kanterne en gang lim så skillevæggene står stabilt.

Den færdige kuffert

Så er den kuffert færdig

Når limen er hærdet er kufferten klar til brug, og der er pludselig ikke nogen undskyldning for at have cd'er liggende ud over det hele. Hvis man er til metalfinish findes kufferten også i en model med blank metal, men den koster lidt mere. Plexiglasset kan kåbes i de fleste byggemarkeder, mens den sorte kuffert er købt hos Silvan, og en kuffert med metal finish kan købes i Harald Nyborg. Plexiglasset koster ca. 10,- og limen ca. 50,- der bruges kun 1/4 af limen.

Til toppen af siden

Locations of visitors to this page