Passiv kølet grafikkort

Jeg vil her forbedre den passive køling af et ældre grafikkort. Ram modulerne blev ret varme, så det ville kunne give problemer i et fremtidigt mod. Samtidig med at jeg montere køleprofiler på ram modulerne skifter jeg også det eksisterende passive køleprofil på GPU'en, det ser lidt dumt ud med store køleprofiler på ram, og så et lille profil på GPU'en.


Inden køling

Inden køling

Det er så inden jeg begynder at pille ved køleprofilet. Jeg har dog klippet et stik af som sidder i toppen af grafikkortet. Først skal det eksisterende køleprofil fjernes. Da det er kølepastaen/limen som holder køleprofilet skal kortet lige en tur i fryseren. Når kortet er frossent kan køleprofilet let brækkes af.

Hvis der er brugt kølepasta renses GPU'en med Isopropylalkohol, kan købes i Matas. I mit tilfælde var det lim, så jeg brugte en kniv til at fjerne de rester af lim der sad på GPU'en.

Køleprofiler

Køleprofiler

Her er så det gamle og nye køleprofil. Det nye køleprofil er oprindeligt et passivt profil til en Pentium 133MHz CPU.

Der saves

Der saves

Det nye køleprofil skæres ud i passende stykker. Ikke det bedste værktøj jeg har, men en løs nedstryger klinge (4 styk for 20,- i Silvan) er faktisk udemærket når den ene ende har fået lidt tape, så man kan holde på den.

Lim

Lim

Køleprofilerne skal sidde ordentlig fast. Jeg gider ikke strips, det ser alt for sjusket ud. Jeg bruger Arctic Silver Premium Thermal Adhesive.

Montering af køleprofil

Flere stik forsvinder

Så er der kun tilbage at montere køleprofilerne. Følg vejledningen der kommer med den lim/pasta du bruger.

Epoxy

Epoxy

Lige et nærbillede med det gamle køleprofil ved siden af. Man kan svagt ane at jeg har lagt en ring af epoxy rundt om køleprofilerne. Det er ikke fordi at køleprofilerne ellers ville falde af, men alene fordi grafikkortet skal bruges i et kommende mod, hvor det er nødvendigt.

Defekt?

Defekt?

Som afslutning et billede af bagsiden. Jeps, det er blåt på bagsiden, kortet blev malet da det sad i et blåt kabinet med et stort vindue. Utrolig nok virker kortet selv om der er slået en dims af printet. Kortet havde skaden ingen jeg monterede ny køling, og jeg testede naturligvis kortet inden jeg begyndte.

Til toppen af siden

Locations of visitors to this page